Prijzen

Timaflor heeft verschillende onderscheidingen en prijzen van erkenning gekregen voor zijn beste kwaliteit rozen en betrouwbaarheid in de interenationale bloemen business.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

De ‘Achievement Award’ Royal FloraHolland 2016
Tijdens de International Flower Trade expo (8 tot en met 10 juni 2016) in Nairobi, Kenia, ontving Timaflor een Royal FloraHolland Award. Deze werd aan ons overhandigd tijdens de receptie voor klanten, kwekers en relaties in het ‘House of Opportunities’.

Samen met de Nederlandse Ambassade organiseerde Royal FloraHolland een receptie voor klanten, kwekers en relaties. Tijdens deze receptie ontving Timaflor de Award.

De ‘Achievement Award’, deze speciale Award is gebaseerd op toewijding en betrouwbaarheid aan de marktplaats en is al jaren een trouw lid van Royal FloraHolland en een goede ambassadeur.

 

FloraHolland Kenya Grower Award 2007
Timaflor verdiende in 2007 de prijs “best overall performance” op basis van kwaliteit, presentatie, betrouwbaarheid, communicatie en innovatie.

fhtimaflor

Donaties

Timaflor ondersteunt verschillende projecten die ten goede komen aan het milieu, mens en dierwelzijn.

Hieronder enkele voorbeelden:

Ngarendare Forest Trust
Ngarendare Forest bestaat uit 5.540 ha inheems bos op de noordelijke hellingen van Mt. Kenia. Het wordt gezamenlijk beheerd door de Kenya Forest Service, de zes omliggende gemeenten, grootschalige landbouwbedrijven en wilde dieren conservaten die Ngarendare Forest Trust vormen.

De missie van de Ngarendare Forest Trust is het beschermen van de Ngarendare bossen op een duurzame manier en om projecten te initiëren binnen de omliggende gemeenschappen. De doelstellingen zijn om menselijke-wildlife conflicten te verminderen, de bossen te beschermen en om de ecologische verbindingszone en het stroomgebied tussen de Mt. Kenya National Park te behouden. Bovendien zorgt men ervoor dat de gemeenschap betrokken is en invloed heeft op het beslissingsproces van de diverse projecten om zo hun welzijn te verbeteren.

Door de steun van de verschillende belanghebbenden, met name Timaflor Ltd, is de Trust succesvol in het bevorderen van bosbehoud en maatschappelijke ontwikkeling. Timaflor Ltd ondersteunt de Trust door middel Ecosystems Services Payments (ESP), die bijdragen aan de kern operationele kosten van de Trust.

De Trust bevordert alternatieve manieren van het koken met behulp van energiebesparing kachels en biogas vergisters, ondersteuning aan scholen, medische voorzieningen en boomkwekerijen.

Door onze 1voor1 aanplant programma, krijgen de boeren rond het bos toegang tot commerciële boomzaailingen waar ze een zaailing kopen en er een krijgen van de Trust. Tot op heden zijn meer dan 2 miljoen zaailingen geplant, zowel commerciële soorten op boerderijen en inheemse soorten in het bos.

Ngarendare Forest Trust is op nationaal niveau erkend als de pionier van participatief bosbeheer in Kenia en wordt beschouwd als de enige inheemse bos met een groeiende bedekkingsgraad in het land. Het is ook erkend als een UNESCO World Heritage Site, ingeschreven in 2013 als een verlengstuk van de Mount Kenya werelderfgoed evenals prijswinnaar “Gemeenschap Natuurbeheer van het Jaar” 2014 en 2015.

De prestaties en nationale erkenning van succesvolle bosbeheer zijn mogelijk gemaakt door de steun aan de Trust met name door Timaflor Ltd, Lewa Wildlife Conservancy en Tusk Trust.